Jazzy Mix – MyT

MyT egészen kiskora óta foglalkozik zenével, az ő szavaival élve a “ceruzával ütöm a társasjáték dobozát” korszaka neki is megvolt. ’95 óta kicsit komolyabban, akkor kezdett rádiózni Kaposváron, később Dombóváron, technikusként és zenei szerkesztőként is. 2002-től Budapesten dolgozott, itt kezdett a pult mögött dalokat lejátszani. Főleg a kevésbé táncos jellegű szórakozóhelyeken játszott, mint például a Szimpla Kert, Kertem, vagy a Dürer, illetve pár éve a Borjournak is rezidense lett, de sok egyéb, alkalmi rendezvényen is játszott.

Érdekes sztori akad, bár ezek annyira nem különlegesek. Az szerintem mindenkinek megvan, mikor valami egészen más zenét kér valaki, mint amilyen rendezvényen van, számtalanszor volt olyan, hogy valaki Borjouron valami jó kis metált szeretett volna.

A legkellemetlenebb esetem az volt, amikor egyszer a bulinegyedben kerestem parkolót, mentem játszani, és több mint 2 órán keresztül nem tudtam megállni, a végén mondták telefonon, hogy akkor most már inkább ne is menjek…”

– meséli MyT. A dj rendkívül sokféle zenét szeret játszani, a legközelebb a nu disco és a funk áll hozzá.

Főleg jazzdance, nu disco, funk és disco reediteket válogatok, néha próbálok modernebb zenéket is belecsempészni, de mindig nagy dilemma, hogy mi az ami még belefér, és mi az ami már nem. A műfajok keveredése egy mixen belül nem zavar, mert azt hiszem a rádió ezt elbírja, egyébként is az a cél, hogy ne kapcsoljanak el, ezért talán jobb is, ha egy műfaj szól egy órán keresztül. Szoktam még a tempóval is variálni, de ez mixről mixre történik, ezért aztán vannak egészen lassú mixek is, és néha meg kell lepni a hallgatókat. Szeretik:)”

MyT a rádióban minden hétfőn 12.00 és 13.00 között és szerdán 21.00 és 22.00 között hallható.

 90.9 Jazzy

Jazzy Rádió