Jazzy Street: Felhúzták az “e” zászlót az autógyárak

Written by on 2021. 03. 14

A Jazzy Streetben érdekes újdonságokkal, tesztautókkal és a jövő közlekedési eszközeivel segítünk átsuhanni a kellemes zenékkel tarkított utcaképen.

A mai adásban a Citroen új C4 modelljének a fogadtatására voltunk kíváncsiak, ezért ellátogattunk a Duna Autó vadonatúj Citroen szalonjába. A megújuló KIA modelljei sorra nyerik a nemzetközi elismeréseket, erről beszélgetünk Rusotzky Viktóriával. A már 3. éve önálló márkaként működő Cupra világában is körülnézünk, mivel meglepően jól húz a piacon a VW csoport sportos spanyolja.

Ezt követően átvetődtünk a világ egyik legnépszerűbb kisautójába, ami egyszerre elérhető környezetbarát hibridként, vagy a rally világában hódító versenyautó utcai klónjaként is… és mellékesen ez lett az Év Autója is!… Ja! És a hölgyek is oda vannak érte, mint ahogy a Lexus cabrio változatáért is. A Peugeot 208 (ami tavaly nyerte el az Év Autója díjat) , és a 2008 a kiugró piaci sikerek mellett, az Év Női Autója választáson két első helyet is besöpörtek.

Lavinaszerűen söpör végig az autógyárakon a változási hullám. Mindenhol felhúzták az “e” betűvel feldíszített zászlót, és majd mindenki bejelentette már, hogy 2030-ra már csak tisztán elektromos autókat fognak kínálni. Így lesz ez a Volvo esetében is, ahol már most is a PHEV modellek jelentik a húzó ágat.

A műsor végén pedig hiánypótlásként befejezzük a múltkor már elindított Hayabusa bemutatót, ami a Suzuki néhány éve eltűnt, kultikus motorjának az új generációját gördíti be a Streetre.

Kezdés: vasárnap, 8:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Bögös Sándor


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió