JAZZY STREETBEN KIA EV TESZTJE, BMW I3 S LIMITÁLT SZÉRIÁK,MILLE MIGLIA …

Written by on 2022. 07. 03

A műsort egy kis ajánlóval, illetve a KIA EV 6 tesztindítójával kezdjük.

Kökény Roland a V Max és a Cabrio magazinok főszerkesztője lesz a műsor vendége, aki végig gurult a Milla Miglia ide versenyének mezőnyével, és erről mesél

Kökény Rolanddal a kabriókról beszélgetünk, amelyeket már sokan temettek, de kiderül, hogy ezek a nyitott tetős élmények a SUV korszakban sem tűntek el, mivel sem a vásárlók, sem pedig a gyárak nem adják fel ezt a különleges kategóriát.

Kökény Rolanddal teszteltük a BMW i3 S változatát, ami most elbúcsúzik és ebből az alkalomból még készített a gyár egy 2000 darabos limitált szériát, ami alátámasztotta azon véleményünket, hogy ez az autó, még sok évvel a megjelenése után is nagyon ott van a szeren.

Szót ejtünk a már időnként veszélyesen túlgondolt fedélzeti rendszerekről, amelyeket csak sok képernyő nyomkodással, menüben bolyongással tudunk használni, vagy a műszerfal antifunkcionális kialakításáról, avagy az elektromos autózás alapvető elvárásait figyelmen kívül hagyó megoldásokról. Ezek azt bizonyítják, hogy az autók „lakberendezői” egyre többször öncélú, balesetveszélyesen figyelemelterelő, vagy dilettáns megoldásai már jó lenne, ha bekerülnének az EURO NCAP csapatának a látókörébe, mert sokszor, csoda ha nem zúzzuk le az autót egy fűtés állítás közben, mert elveszünk a rendszerben. A fizikai gombok és tekerők nem ördögtől való dolgok.. lehet ezt jól és elegánsan is csinálni, mint például a már említett BMW i 3 ban is.

A műsor végére még jön egy kis autósportos ez meg az…

Kezdés: vasárnap, 8:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Bögös Sándor

2022.07.03.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió