Hová érdemes(?) utazni nyáron – Jazzy Utazó

Written by on 2021. 02. 02

A Jazzy Utazó ma esti adásában Vadócz Péter, alias Peter Traveller műsorvezető szerkesztő beszélgetőpartnere Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke lesz!

A Jazzy Utazó mai adásában az utazási irodai ágazat hamarosan várható újraindulása és jelenlegi helyzetének elemzése a kiemelt téma. Desztinációk, ahol most is tárt karokkal várják az utazókat, ahova jelenleg anélkül utazhatunk, hogy megérkezéskor karanténba kellene vonulnunk, sőt, egyes országok még negatív PCR-tesztet sem kérnek belépéskor.

A mediterrán (görög, spanyol, olasz) üdülőterületek nagyon erős telt házas nyári szezonra számítanak. A nagy nyugat-európai kiutaztató irodák jelentős kapacitásokat kötnek le, ami pedig a nemzetközi piacon elérhető árakra is hatással van. Az utazásszervezők kockázatmentes, előlegfizetés nélküli foglalási lehetőséget, rugalmas módosítási lehetőséget biztosítanak a 2021 előfoglalási szezonban.

A MUISZ kezdeményezésére és lobbi tevékenysége eredményeképpen több jogszabály-változás is történt, ami segítheti az utazási irodák túlélését: voucher rendelet, vagyoni biztosíték módosítása, SZÉP-kártya fizetés, teljes ár alkalmazása. Ezek fontos pozitív változások az utazási szakma presztízsének emelése és az árak átlátható összehasonlíthatósága érdekében.

Az utazási irodai ágazat hamarosan várható újraindulása kapcsán aktualitások, kilátások, helyzet és trend elemzés a Jazzy Utazó 2021. február 2-ai adásában.

Tartsatok velünk. Welcome on board. The Captain is speaking.

Kezdés: 20:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Vadócz Péter


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió