Jeff Goldblum kiad egy jazz albumot? Igen!

Written by on 2018. 06. 04

Amellett, hogy Jeff Goldblum túlélte a Jurassic Parkban a dinoszauruszok támadását, a napokban írt alá egy lemezszerződést első szólólemezéhez.

Az amerikai színész gyerekkorában tanult meg zongorázni és 15 évesen már kisebb bárokban játszott. A színészet mellett sosem hagyta abba a zenélést és úgy látszik, hogy most jött el az ideje egy saját albumnak. Goldblum évtizedek óta játszik a Mildred Snitzer zenekarral és heti egy jazz estet is szerveznek a Rockwell Table és Stage színpadán, Los Angeles-ben.

A jól ismert jazz rajongó Goldblum akkor került a lemezkiadók figyelmének kereszttüzébe, amikor a Grammy-díjas Gregory Porterrel lépett fel a Graham Norton Show-ban az előző év folyamán. A többi már zenetörténet.

A brit székhelyű Decca Records az elmúlt ötven évben olyan sikeres előadókkal dolgozott együtt, mint Louis Armstrong, a The Rolling Stones és Tom Jones. Goldblum aláírásával Tom Lewis az A & R Decca igazgatója elmondta: „Amennyire én látom, mindenki szereti Jeff Goldblumot. Ez ilyen egyetemes igazság… Fantasztikus jazz-zongorista, nagyszerű zenekarvezető és egyszerűen a legimádnivalóbb ember a világon. A jazz iránti szerelme fertőző és mi a saját magunk módján segítünk abban, hogy boldogabbá tegyük a világot, hiszen eljuttatjuk az emberek otthonaiba ezt a különleges zenei albumot.”

Szóval, hogyan is változott át a dinoszauruszokra koncentráló matematikus zongoristává? Dr. Ian Malcolm szavaival élve:

„A jazz-t nem lehet bezárni. A jazz kitör. A jazz… nos… megtalálja a maga útját.”

Kép: Wikipédia

Forrás


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió