Jön a 31. Budapest Borfesztivál a Budavári Palota teraszain

Written by on 2022. 09. 01

A fesztivál jövő csütörtöktől vasárnapig tart, és  idén számos újdonsággal, káprázatos kínálattal és hatalmas területtel várja a borkedvelő nagyközönséget.

A Budavári Palota udvarainak rekonstrukciója újabb szakaszhoz érkezett. A régi és az újjászületett területeken a programok, a bor és gasztronómiai kínálat is különösen exkluzívnak ígérkezik. Soha ennyi nemzetközi márka nem jelent még meg, mint idén.

Hazánk összes borvidéke képviselteti magát a több mint 100 kiállító borász és borkereskedő által. Egy régi álom válik valóra, hiszen díszvendégként az Amerikai Egyesült Államokat üdvözölhetjük!

A megújult Halászó gyerekek terasza ad otthont egy vadonatúj programnak, az igazi kulináris élményeket nyújtó Chef Market Gourmet Udvarnak. Öt elsőrangú vendéglátóhely várja az ínyenceket, hogy a hely eleganciájához idomulva a kiváló minőségű borokhoz igazi gourmet fogásokat is kóstolhassanak.

Emellett is találunk még bőven felfedezni valót: az Egyesült Államokra  hangolva válogathatunk barbecue ételek, mini hamburgerek széles felhozatalából, de az összkép nem veszít nemzetközi sokszínűségéből: lesz többek között blini minipalacsintán tálalt kaviár, füstölt hal, litván sajt, belga pástétom, osztriga, olasz pizza…

VinAgora Felfedezettek Háza standnál olyan, többnyire családi, kevésbé ismert borászatok váltják egymást a négy nap alatt, akik önállóan nem jelennek meg a fesztiválon, de figyelemre méltóan szerepeltek a VinAgora Nemzetközi Borversenyen. A Borfesztivál All-Stars program keretében azok a hazai tételek kerülnek bemutatásra, amelyek az idei évben valamely nemzetközi megmérettetésen kimagaslóan szerepeltek, a Borfesztivál Premier program keretében pedig olyan borokkal ismerkedhetünk meg, amelyek a rendezvény hetében debütálnak a piacon.

Borfesztivál két színpada több, mint 30 produkciót kínál a szórakozni vágyóknak. Idén pop, jazz, blues, gospel, cumbia, funky, sanzon, autentikus népzene is szerepel a zenei étlap kínálatán. Játszik többek között a Los Orangutanes, Orbay Lilla & Stummer Márton,  Szeder, a Jazzbois és a  Candy Men is.  Csütörtökön, pénteken és szombaton a Jazzy Rádió DJ-i ígérnek igazi parti hangulatot!

 

Happy Hours vendége: Oláh Rita, a Budapest Borfesztivál főszervezője 

Adásban: 2022.09.01.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió