Jön a 9. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

Written by on 2022. 06. 20

Csütörtöktől vasárnapig  Nagymaroson a cseh, szlovák, lengyel és magyar színházi élet izgalmas produkcióit tekinthetik meg az érdeklődők. A félszáznál is több zenei program egyik legjobban várt eseménye a brit Morcheeba koncertje lesz. Napközben családi és természetjáró programok várják a fesztiválozókat, valamint a szervezők idén hagyományteremtő szándékkal elindítják a VéNégy Fesztivál és Művészeti Évzáró eseményt.

A fesztivál különlegessége, hogy a zenei programok mellett a kortárs színház és utcaszínház, bábszínház és VR-színház, valamint a Dunakanyar csodálatos természeti környezete is kiemelt fókuszt kap a program összeállítása során.

Játszik többek között a Vad Fruttik, a Bohemian Betyars,  Ferenczi György és a Rackajam, a Tankcsapda,  de érkezik Ausztriából a Russkaja, Lengyelországból a Cheap Tobacco, Csehországból az I Love You Honey Bunny, valamint Szlovákiából a 7PM Band.

A VéNégy színpadon a Hangfoglaló Program díjazott csapatai is koncerteznek. A fesztivál legvadregényesebb helyszínén, a VéNégy Parton pedig akusztikus zenekarok és dj-k váltják egymást.

A fesztivál első alkalommal ad otthont a VéNégy Fesztivál és Művészeti Évzárónak.  A rendezvény célja, hogy hosszútávon egy erős közösség alakulhasson ki a színművészeti, táncművészeti, képzőművészeti, MOME-s és zeneművészeti egyetemi hallgatók között, akik minden évben együtt, egy 4 napos összejövetellel, közös bulival zárják a tanévet, és idén sem maradhat el a színházi workshop!

 

A Happy Hours vendége: Domonkos Márk, a V4 Fesztivál igazgatója

Adásban: 2022. 06.20. 16:00

Műsorvezető: Jazzkovács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió