Josh Sinton bariton szaxofonos hetente bővülő Youtube-sorozatot inditott

Written by on 2020. 03. 17

Josh Sinton bariton szaxofonos új projektbe kezdett, melynek neve “Stone Cold Classics”. A projekt Sinton tizenhárom szóló előadását foglalja majd magába, melyek YouTube-videók sorozataként lesznek dokumentálva.

A projekt január 27-én vette kezdetét, amikor Sinton a 20. századi klasszikus komponista, Morton Feldman „Projection 1” című, eredetileg szóló csellóra írt művének értelmezését kiadta. Sinton számos, bariton szexofonra írt feldolgozása közül három bekerült a Stone Cold Classics-ba.

Sinton, aki egy nagyobb kihagyás után a közelmúlban tért vissza a zenéhez, azért választotta ezt az utat, mert megtudta, hogy a koncerthelyszínek a kevésbé ismert művészeknek ma már nem adnak helyet.

Úgy tűnik, hogy a helyszínek tulajdonosai nem hajlandók esélyt adni olyan feltörekvő művészeknek, akik nem tudják garantálni számukra a nagy, fizető közönséget.  Ahelyett, hogy otthon nyalogatnám a sebeimet, úgy döntöttem, hogy a második legjobb lehetőséget választom.”

A Feldman-darab mellett a szaxofonos videóiban eddig szerepelt Tim Berne-től a „Screwgun”, Hilmar Jensson-tól az „International Four”, Anthony Braxton-tól a „Composition 26F” és Steve Lacy-től a „Wrinkles”.

A legújabb videók hétfőnként jelennek meg Sinton YouTube-csatornáján április 20-ig bezárólag.

Forrás


Continue reading

90.9 Jazzy

Jazzy Rádió