Jövő héten jön a IV. Óbudai Világzenei Hét a KOBUCI Kertben

Written by on 2022. 09. 27

Öt nap, tíz zenekar, négy ország kultúrája és minden, ami a világzenéből a KOBUCI Kert számára ma fontos. A világzene óbudai szigeteként emlegetett koncerthelyszín tematikus fesztiválja, a IV. Óbudai Világzenei Hét jövő keddtől szombatig várja a zenerajongókat.

A fesztivált kedden a Dalinda énekegyüttes hölgykoszorúja nyitja, utánuk az Ötödik évszak egy olyan Budapestet idéz meg, ahol egyszerre átélhető a magyar népi hagyomány szellemisége és a párizsi szalonok világa.

A Világzenei Hét egyik legizgalmasabbnak ígérkező produkciója szerdán a kelet-közép-európai etnojazzt játszó, szlovák-moldáv PaCoRA Trio és a magyarországi, ám pozsonyi székhelyű Ifjú Szivek Traditional String Quartet alapvetően magyar népzenét feldolgozó négyesének közös koncertje.

Csütörtökön hagyományos táncház sorozatát a fesztivál keretében zárja a KOBUCI, méghozzá erdélyi barátok közreműködésével. Magyarpalatka leghíresebb prímása, Martin Florin Kodoba lesz ebben segítségünkre. A moldvai táncház házigazdája a Rézeleje Fanfárosok zenekar lesz.

Pénteken a tradicionális cigány zenét játszó, idén 30 éves Parno Graszt lép színpadra. A délszláv tamburazenét a Babra fogja képviselni.

Szombaton egy szabadkai zenészekből álló ContraBayando nyitja az estét. A klasszikus francia sanzonok, századeleji jazz és gypsy swing dallamok, tangók, rumbák, bossa novák és keringők finoman újragondolt, autentikus megidézése egy bohém világot tár elénk.

A fesztivál záróakkordja immár hagyományosan a Boban Marković Orkestar koncertje lesz. A Kusturica-filmeknek, kivételes előadásmódjuknak és leginkább eufórikus koncertjeiknek köszönhetően továbbra is nagy közönség kedvencnek számítanak!

 

A Happy Hours vendége: Nagy Krisztán a Kobuci Kert marketing- és kommunikációs vezetője

Adásban: 2022.09.27.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió