Jövő kedden lesz a Magyar Parasport Napja

Written by on 2022. 02. 18

Az alkalomból több rendezvénnyel is készülnek a szervezők és a sportolók.

Gödöllőn rendezik a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége az Asztalitenisz Diákolimpia döntőjét tanulásban és értelmükben akadályozott diákok számára. A megmérettetésen olyan 16-19 éves sportolók mérik össze ügyességüket, akik a megyei versenyeken a legjobbaknak bizonyultak.

A FODISZ ezzel ünnepli a Magyar Parasport Napját és kísérőprogrammal is színesíti a versenyt. Az országos Lélekmozgató program egyik fő célja a szemléletformálás, e mellett azonban az élet egy másik fontos üzenetét is előhívta, nevezetesen a példaképállítást az érintett, fogyatékossággal élő fiatalok számára, akiknek hatalmas húzóerőt jelentenek a magyar paralimpikonok, az eredményeik, kitartásuk, céltudatosságuk.

A diákolimpián versenyző, fogyatékossággal élő diákoknak alkalmuk lesz Pálos Péter paralimpiai bajnok asztaliteniszezővel is találkozni, valamint megismerhetik a látássérültek ping-pong játékát is. 

Milyen itthon a parasport elismertsége, társadalmi elfogadottsága? Jó úton haladunk? És ha igen, azért van-e még lemaradásunk más országokhoz, nemzetekhez képest? Milyen hatással van a közösség, a mozgás, a sikerek – vagy kudarcok – közvetlen megélése az értelmileg vagy fizikailag akadályozott gyermekekre? Milyen változásokról számolnak be a szülők, miután sportolni viszik a srácokat? A válaszokkal érkezik hozzánk Koós-Lukács Tímea, a FODISZ kommunikációs igazgatója! 

Kezdés: 16:35

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

További infó: fodisz.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió