Jövő pénteken indul a Budapesti Tavaszi Fesztivál!

Written by on 2022. 04. 21

A tavalyi online fesztivál után idén ismét személyes részvétellel rendezik meg a főváros egyik legnagyobb múltú kulturális rendezvénysorozatát. Április 29. és május 15. között 30 helyszínen, több mint 100 eseménnyel várja a látogatókat a 42. Budapesti Tavaszi Fesztivál.

A Budapest Brandt nZrt., a főváros hivatalos turisztikai, kulturális és marketingszervezete összefogva több kerülettel és helyi alkotóközösséggel olyan városi fesztivált szervez, amely élményekkel tölti meg Budapest köztereit is.

A fellépők és közreműködők saját történeteiken keresztül elmesélik, milyen a világunk és milyenné tehetjük közösen. A szervezők szándékai szerint a kerületeken, közösségeken és műfajokon áthúzódó programkavalkád összeköti a várost, a benne élőket és idelátogatókat.

Természetesen jazz is lesz! A Jazzfest Budapest már a hivatalos megnyitó előtt, jövő szerdán megkezdődik, és két héten keresztül tart majd többek között a Budapest Jazz Clubban, a Gödörben, az If Caféban és az Eötvös10-ben.

Fellépnek többek között: Dave Weckl & Tom Kennedy Project, Paolo Angeli, Heavy Weather, John Patitucci & Joey Calderazzo. A cél, hogy a műfajnak legyen egy igazi ünnepe, mely városszerte zajlik, klubokban, zenés kocsmákban, köztereken, melyre az egész világ felfigyelhet és tartósan visszateheti a fővárost a zene világtérképére.

A csütörtök délutáni Happy Hours második vendége Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója!

Kezdés: 17:15

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió