JUHÁSZ ATTILA JACK LEMEZPREMIER A 90.9 JAZZY-N!

Written by on 2016. 03. 03

Hallgassa meg Juhász Attila Jack új lemezét premier előtt a 90.9 Jazzy honlapján!

A Budapest Jazz Orchestra és az egykori Club 54 zenekar zongoristája izgalmas lemezet hozott létre. A What If I Could című albumon a jazz és a disco mellett filmzene hangulatú szerzemény, dögös lüktetésű funky, rádióbarát rock és egy szál zongorás romantika is helyet kapott.

-Az album szándékosan lett ennyire eklektikus, mert azt akartam kipróbálni, milyen az, ha valóban szabadon, skatulyák és elvárások nélkül alkothatok. A címe éppen ezért lett What If I Could, vagyis nagyjából Mi lenne, ha… Nem sürgetett senki, és a magam szórakoztatására kísérleteztem majdnem egy évig. Kiléptem a komfortzónámból, és bevallom, hogy még magamat is megleptem. Éppen az a műfaj, a swing nincs rajta, amit általában játszani szoktam. Nagyon sokszínű lett ez a lemez, de ez mind én vagyok – mondta Juhász Attila Jack.

A What If I Could című lemezen a kilencvenes évekre jellemző rádióbarát gitárrock ugyanúgy helyet kapott, mint a romantikus, akusztikus zongoraszóló, vagy a dögös funky, a progresszív rock és a filmzene hangulatú muzsika. Juhász Attila Jack zeneszerzői szárnyalását régi barátja és Club 54-es zenésztársa, Németh Gábor Nemo gitáros, valamint Bartha Ákos Dannona producer segítette. A dalok egy része instrumentális, a vokális dalokban pedig Sophië, vagyis Kállai-Kiss Zsófi, a 2014-es X-Faktor versenyzője, illetve Samu Kriszta Mazsi, a 2010-es X-Faktor egyik döntőse énekel.

Juhász Attila Jack második szólólemezének anyagát premier előtt egy hétig kizárólag nálnuk lehet meghallgatni.
Legyen az elsők között, akik meghallgatják a dalokat:

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió