Július 17 -én rendezik az I. Gyáli-wood Mozifesztivált!

Written by on 2021. 07. 09

125, 120, 90, 80, 60 gyertya a magyar mozi tortáján. A magyar film története öt kerek évfordulót ünnepel az idén. Az első magyar mozgókép és mozifilm, az első hangosfilm, a színesfilm, a gyáli mozi születése is alkalmat ad arra, hogy a dél-pesti régió művészeti központja, az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár otthont adjon egy különleges mozifesztiválnak.

A vörös szőnyeges gálaprogram keretében mozitörténeti, híradástechnikai és jelmez kiállítás is nyílik. A kertmozi avatást megelőző beszélgetés részt vevői: SCHERER PÉTER színművész, HEGEDŰS BÁLINT forgatókönyvíró, BÉNYEI TÜNDE textiltervező művész. A fesztivál hangulatot fokozza a MARCHING JAZZ BAND. A programot különleges fényfestés kiséri. Az új kertmoziban első alkalommal a Kincsem című filmet tekinthetik meg. Emellett meglepetés-fotózással és számos mozis különlegességgel is készülnek a szervezők.

2021-ben az öt kerek mozitörténeti évszám előtt tisztelegve újraindul a gyáli mozitörténet legújabb fejezete. Az egész évben működő moziklubban a tartalmasabb, kritikusabb, a július 17-én átadásra kerülő nyári Kertmoziban a művészi igényű és könnyedebb szórakozást nyújtó filmeket tekinthetik meg.

Happy Hours mai vendége Bretus Imre az Arany János Közösségi Ház igazgatója!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió