Kallódó szocreál festményeket, tárgyakat keres a Barabás Antik

Written by on 2021. 05. 25

Önkormányzatoknál, intézményeknél, szakszervezeteknél kallódó szocreál festményeket, tárgyakat keresnek. A megmentett értékekből kiállítást is terveznek.

Barabás Géza

Magyarország összes önkormányzatát, állami intézményét és szakszervezetét bevonják abba a szocreál festmény, szobor és tárgyak felvásárlásba, ami az 50-es, 60-as évek kallódó, eltűntnek hitt műveket tárja fel. Ha sikeres lesz a kutatás, a művekből kiállítás és dokumentumfilm is készülhet.

Az ország bármely pontján lehetnek azok a szocreál, azaz az 50-es, 60-as években készült festmények, szobrok, egyéb tárgyak, amiket most Babarás Géza festményszakértő szeretne felkutatni. Szerinte ugyanis ennek a korszaknak a művészete nincs kellően feltárva, reprezentálva, ugyanis az alkotások többségének nem ismerik a jelenlegi helyét.

Az országos gyűjtés, felvásárlás alatt nemcsak a kor támogatott művészei, kismesterei által készített kallódó festményeket, hanem a korszak tiltott, tűrt kategóriába sorolt festőművészek alkotásait is keresi, ugyanis szerinte így lesz teljes az adott korszak művészete.

Barabás Géza szerint sokan nem is tudják, hogy milyen értéket őriznek. A Happy Hours mai vendége a festményszakértő, a kispesti Barabás Antik vezetője!

Részletek, képek: kavehazmagazin.hu

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió