Kamaszokat érintő problémák kezeléséről készített színházi előadást a Láthatáron Csoport

Written by on 2022. 01. 19

A Láthatáron Csoport az idei évet egy olyan premierrel kezdi szombaton az Eötvös10-ben, amelynek témája egyre több kamaszt érint. Sajnálatos módon a bullying mellett az indulatkezelés, az erőszakmentes kommunikáció is egyre nagyobb problémát jelent ennek a korosztálynak.

Az előadás formája úgynevezett részvételi színház. De mit is jelent ez? Aktivizálja a gyerekeket, szerepbe helyezi őket, ezzel is az indulatkezelési problémák leküzdésében segít. A színházi élmény mellett a kiskamasz korosztály megismerheti és kipróbálhatja az erőszakmentes kommunkikáció és a krízisintervenció kínálta lehetőségeket. Hiszen nem elég tudni, hogy az erőszak rossz, krízishelyzetben az az igazán fontos, hogy van-e alternatív megoldás, és hogy ezt milyen könnyen tudjuk előhívni, amikor igazán szükség van rá!

A Happy Hours szerda délutáni vendége a csoport vezetője, Feuer Yvette színésznő, aki szerepel is az előadásban. A bemutató után egy kb 40 perces feldolgozó foglalkozást is tartanak, melynek célja az előadásban felvetett technikák mélyebb szintű megértése és gyakorlása szituációs játékok segítségével. A darabot sok-sok iskolába is elviszik majd.

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió