Karaktergyilkosság – kríziskommunikációs szakértővel beszélgetünk a Márkamonitorban

Written by on 2022. 02. 16

A szerda esti Márkamonitor vendége Böhm Kornél kríziskommunikációs szakértő!

Böhm Kornélnak nemrég jelent meg könyve „Karaktergyilkosság – Lejáratás a gúnynévtől az álhírig” címmel, ennek kapcsán beszélgetünk a karaktergyilkosság formáiról és számos azzal összefüggő jelenségről: mi történik a politikában, a mindennapi életben, a munkahelyeken, az edzőteremben, bárhol, ahol emberek rágalmazás, befeketítés alanyai lehetnek.

A jelenség irodalmi előképét mindenki ismeri. Gogolnak A köpönyeg című elbeszéléséből ismerjük Akakij Akakijevics Basmacskint, a kisembert, akinek ellopták a kabátját. És ahogy ez a sztori a nevéhez kapcsolódott: az ember, aki valami kabátlopási ügybe keveredett.

Beszélünk majd a negatív kampányok formáiról, a kész receptekről, a karaktergyilkosság eszközrendszeréről, hatásmechanizmusáról, és megismerkedünk néhány viszonylag új kifejezéssel, mint a deep fake és a post truth.

Megnézzük azt is, mit lehet tenni a karaktergyilkosság ellen, milyen védekezési lehetőségei vannak annak, akit megtámadnak. Végül arra is kitérünk, mit lehet tenni, ha már megtörtént a támadás, a hitelrontás. Mit lehet tenni a jó hírnév védelméért? Hogy működik a personal rebranding?

Kezdés: 19:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Szakács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió