Karantén ihlette zeneművek: új sorozatot indított a MAO

Written by on 2021. 05. 20

Áprilistól új online tartalmakkal jelentkezik a Modern Art Orchestra. A virtuális térben rendezett koncertsorozat célja, hogy betekintést nyújtson a hazai kortárs, és jazz muzsika életébe a pandémia ideje alatt.

A sorozat bemutatja azokat az emblematikus élőzenés helyeket, klubokat, amelyek a járvány miatt üresen állnak, és zenével töltse meg azokat a színpadokat, ahol az elmúlt években, évtizedekben a hazai és külföldi jazzélet nagyjai léptek fel. A HIGHLIGHTS BP. 20/21 koncertsorozat minden hónap negyedik keddjén kerül adásba a zenekar közösségi média felületein.

Az ikonikus színpadokon a 19 fős Modern Art Orchestra olyan kortárs szerzeményeket mutat be, melyek az elmúlt egy évben születtek. Fekete-Kovács Kornél, művészeti vezető a karantén alatt íródott alkotásokat gyűjt össze, melyeket először a Modern Art Orchestra mutat be!

Minden koncerten felcsendülnek még sosem hallott kompozíciók, valamint virtuális sétát tehetünk egy-egy legendás magyarországi klubban. Az epizódokban nem csak a zene kap szerepet, de megszólalnak a klubok tulajdonosai, alapítói, művészeti menedzserei, technikusai, akik elmesélik a hely történetét és beszélnek arról is, hogy hogyan élik meg a vírus okozta szélsőséges helyzetet. A közönség bepillantást nyerhet a budapesti koncerthelyszínek életébe a pandémia alatt, illetve visszatekintést is kaphat a budapesti jazzéletet történetéről.

A Happy Hours mai vendége Fekete-Kovács Kornél, a Modern Art Orchestra vezetője!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: Facebook esemény

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió