Karosi Júlia jazzénekes és Kristjan Randalu észt zongoraművész közös koncertje a Zeneakadémián

Written by on 2021. 11. 14

Az egyedi hangzásvilágáról ismert Karosi Júlia Orszáczkydíjas jazzénekes, zeneszerző és Kristjan Randalu észt zongoraművész újabb izgalmas előadással készülnek a kortárs jazz kedvelői számára. A közelgő koncert 2021. november 17-én (szerdán) 19.00-tól kerül megrendezésre a Zeneakadémián.

Karosi Júlia

A művészek találkozása tökéletes összhangban ad keretet a klasszikus művek improvizatív tolmácsolásának. A koncert programjában Karosi Júlia Without Dimensions című lemezének Bartók átiratai mellett Kodály epigrammáiból és az énekesnő új szerzeményeiből kaphat ízelítőt a közönség, melyet Kristjan Randalu észt zongoraművész kifinomult zongorajátéka tesz még impozánsabbá.

Karosi Júlia az elmúlt évek során egyedi Bartók átirataival hívta fel magára a hazai és nemzetközi szakma figyelmét. Legújabb albuma több nemzetközi sajtóban is nagy sikert aratott. A Jazz Weekly oldalán elnyerte a hét lemeze címet. A New York City Jazz Records és a legismertebb német nyelvű jazz-magazinok is elismerően nyilatkoztak a zenei anyagról. A BBC Music Magazin négycsillagos értékelést adott a lemezre.

A koncert részleteivel érkezik a Jazzy Hungarikumba Karosi Júlia!

Kezdés: 19:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Bokros László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió