Kaszás Péter új albuma: elgondolkodtató, lírai, szerelmes dalok „adult-pop” stílusban

Written by on 2022. 04. 05

A nemzetközileg is elismert, előadó-dalszerző és dobos, Kaszás Péter, akit a Djabe és jelenleg a Margaret Island tagjaként is ismerhetünk, második korongjával rázza fel a közönséget. 2021. december 10-én megjelent a ’MUSE’ a Magneoton gondozásában.

Előző, debütáló szólólemezéhez, az ’Infinity Project’-hez hasonlóan – amely 2017-ben Fonogram-díjat nyert Jazz kategóriában – ez az album is sokféle dalt tartogat, a megszokott különleges hangzás most egy modernebb köntösbe öltözik, amelynek műfaját Kaszás leginkább „adult-pop”-ként jellemez, hiszen „a popzenéhez képest jazz-es, jazz-hez képest meg pop-os”.

„Ez nem “bulizós” zene, oda kell figyelni rá, a szövegek is mélyebbek, elgondolkodtatóak. Dalaim leginkább vagy szerelmes, érzelmes témájúak vagy befelé forduló, már-már spirituálisak. De a líraiabb zeneszámok sem sekélyesek, szerencsére olyan fantasztikus szövegírókkal dolgozom, mint Szőke Szandra vagy a Kiscsillag és a Kispál és a Borz dobosa, Mihalik Ábel, valamint a hazai dalszövegírók egyik kiemelkedő szereplője, Lombos Márton. Vannak bonyolult és egyszerű felvételek is, dallamok, ívek, érzelmek” – mondta Péter.

Péter eredetileg egy 5 dalos kislemezt akart megjelentetni, de aztán a koronavírus miatti karanténban és bezártságban született még négy szerzemény, és úgy döntött, hogy ezek is rákerülnek az albumra. Azt is elárulta, hogy az előző, Infinity Project-hez képest ez más lett, a romantikus balladák háttérbe szorultak, modernebb, letisztultabb lett a hangzás, de az is biztos, hogy ettől még „nem lett ég és Föld a két lemez”.

A zseniális, és a sokoldalú dobos a vadonatúj lemezzel érkezik hozzánk a Jazzy Hungarikumba!

Kezdés: 19:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Bokros László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió