Kereshető, átlátható: a podcast.hu rendet tesz a káoszban!

Written by on 2021. 12. 14

Nem mai találmány a podcast, de mostanában kezdett igazi terjeszkedésbe. A Telekom által létrehozott platform pedig olyan területen segít, amely eddig komolyan hiányzott a “webes rádiós” világból.

 podcast kezdeti formái már a  90-es években megjelentek, de a letölthető formában terjesztett beszélgetős műsorok készítése az elmúlt években lendült fel igazán. A gyors internet és a mobil eszközök elősegítik, hogy bárhol meghallgathassunk egy minket érdeklő műsort.

Manapság már lépten-nyomon bukkannak fel új podcast-platformok. Jelennek meg új adások a YouTube-on, a Spotify-on is, de akadnak teljesen saját lejátszóval és rendszerrel ellátott kezdeményezések is.

Emellett pedig olyan gyűjtőoldalak is felbukkantak, ahol különféle tematikus vagy épp személyek köré épített módon lehet böngészni az adások között. Egyfajta káosz alakult tehát ki podcast-fronton, így aztán egyre nehezebb megtalálni egyrészt a valóban színvonalas műsorokat és tartalomkészítőket. Pont ez a két probléma hívta életre a podcast.hu ötletét, amely egy jelenleg is fejlesztés alatt álló, de hamarosan bemutatkozó gyűjtő-szolgáltatás. Fontos fejlesztés, hogy akár az elhangzott szövegek alapján is lehet majd keresni a hazai podcast tartalmak között! Így elég egy mondatrész, vagy egy kulcsszó ahhoz, hogy bárki rátaláljon az őt leginkább érdeklő kontentre!

A Happy Hours mai második vendége Korpa Melinda, a Magyar Telekom kommunikációs szakértője, a Magenta Podcast egyik hostja!

Kezdés: 17:15

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: podcast.hu

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió