Kertészet minden mennyiségben

Written by on 2018. 04. 09

Ezen a héten a 90.9 Jazzy Rádió ismeretterjesztő és nyereményjáték csatornává változik át, mivel Kertészeti Napokat tartunk, amely több részből tevődik össze.

Nálunk mindennap lehet nyerni a Happy Hours című műsorban, ahol, ha elhangzott a nap kérdése és a három válasz lehetőség, akkor nem kell mást tenni, mint elküldeni a helyes választ a jatek@jazzy.hu címre és már is lehetősége nyílik arra, hogy megnyerjen tőlünk egy 10.000 Ft értékű utalványt, az Oázis Kertészeti kft. jóvoltából.

A játék mellett a Happy Hours műsorvezetője napi érdekességekkel látja el hallgatótáborát növényi rekordok, növényi „legek” témakörben, mint például:

A világ legnagyobb broméliájaként tarják számon az Andok Királynőjeként emlegetett növényt. Először 1830-ban tett róla említést egy francia tudós. A növény érdekessége, hogy 10 méter magasra is megnőhet, melyből virágzata majd 3 méter, s csaknem 3000 virágot és 6 millió magot teremmel. Növekedési ciklusa pedig akár 150 év is lehet. Érdekesség, hogy a virágát nem rovarok, hanem a virágai között élő kolibrik porozzák be.

Továbbá egy, a kertészethez kapcsolódó interjúval is készülünk, amiben Boross Dávid, az Oázis Kertészeti kft. ügyvezetője avat be minket érdekességekbe.

Velünk úgy nyerhet, hogy közben tanul is.


Continue reading

90.9 Jazzy

Jazzy Rádió