Kezdődik a 9. Vertigo Filmhét a legjobb európai és artfilmekkel

Written by on 2022. 08. 16

A fővárosi Art+ Cinemában idén is egy héten át naponta három art- és sikerfilmet nézhetnek meg az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 21 alkotás szerepel, melyek közül kettő az országos premier előtt látható majd, továbbá három exkluzív vetítés is színesíti a programot.

A programban ezúttal is mindenki találhat számára kedves műfajt és filmet: mások mellett svéd, norvég kosztümös történelmi film; francia, norvég vígjátékok; francia és dán romantikus drámák; Oscar-díjas film és több fesztiválkedvenc is szerepel az idei programban.

Az Art+ Cinemában premier előtt lesz látható a nemzetközi bestsellerből készült dán dráma, a Semmi; és az idei Berlini Filmfesztiválon díjazott izlandi tinédzserdráma, a Csodálatos teremtmények.

Csütörtökön a dokumentumfilmek lesznek fókuszban. Újra látható lesz moziban a Maria Callas életéről szóló dokumentumfilm, A Maria Callas-sztori; valamint két exkluzív magyar alkotás, a magyar képregénykultúráról szóló Volt egyszer egy képregény, és a háromszoros olimpiai bajnok vívó, Szilágyi Áronról szóló Egy mindenkiért című doku.

Pénteken a borzongás kedvelői örülhetnek: előbb az izlandi horrorfilm, az Emlékszem rád látható; majd Luc Besson új filmje, Az Arthur-átok című horror; végül a svéd Valaki a túloldalon tekinthető meg.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió