Kihirdették a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2021 győzteseit

Written by on 2021. 09. 23

A Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka díjat a Bor és Piac szaklap alapította 2012-ben Bozzai Zsófia főszerkesztő és Szakács László kiadóigazgató (a Márkamonitor műsorvezetője) kezdeményezése alapján. A jubileumi, tizedik kiírás győzteseit szeptember 16-án, csütörtökön hirdették ki a budapesti Borirodában tartott ünnepélyes díjkiosztón, a döntősök és a szaksajtó, valamint borbarátok jelenlétében.

Balról jobbra: Borbély Tamás, Schieber Anita, Szakács László, Bozzai Zsófia, Günzer Tamás

A Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka verseny kétfordulós: először a borkedvelő közönség szavazatai döntenek arról, hogy mely birtokok kerülnek a döntőbe, majd a verseny szakértő zsűrije a nyár folyamán személyesen is felkeresi és értékeli a második fordulóba beszavazott birtokokat. Az idei verseny külön érdekessége, hogy most először egy testvérpár is szerepelt a döntősök között, Günzer Zoltán a Középbirtok, Günzer Tamás a Nagybirtok kategóriában volt érdekelt.

Az eredményhirdetésen Nyitrainé dr. Sárdy Diána, a MATE Szőlészeti és Borászati Intézetének igazgatója, a zsűri elnöke köszöntötte a résztvevőket. Ezután mind a kilenc
döntőbe került birtok vezetője bemutatta a birtok egy-egy borát, a közönség azokat kóstolva tekintette meg a birtoklátogatásokon készült háromperces kisfilmeket, majd a zsűritagok szóbeli méltatása következett, végül bejelentették a kategóriák győzteseit.

A Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2021 győztese Kisbirtok kategóriában a szekszárdi Tringa Borpince; Középbirtok kategóriában a badacsonyi Borbély Családi Pincészet; Nagybirtok kategóriájában – a díj történetében először – a zsűri szavazásán pontegyenlőség alakult ki, így két első helyezett a villányi Günzer Tamás Pincészete és a szekszárdi Schieber Pincészet lett.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió