Kihirdették az MVM EDISON startup verseny győzteseit – Happy Hours 2020.06.02.

Written by on 2020. 06. 03

Idén immár negyedik alkalommal rendezték meg az MVM EDISON startup versenyt. A pályázat célja, hogy felkarolja a fiatal tehetségeket és támogassa őket abban, hogy a jó alapötletüket megvalósítva piacképes céggé alakulhassanak.

Az idei versenyre 220 pályázat érkezett a február végi határidőre. A kezdeményezés  idén több új kategóriában is felkutatta a jövő ígéretes és egyben piacképes fejlesztéseit. A jövő energetikáját meghatározó innovációk mellett a jövő otthonaira, városaira, a digitális infrastruktúrára, illetve a fintech megoldásokra vonatkozó innovációkkal is nevezhettek a fejlesztők.
Az első helyezett a Rollin Technologies lett indukciós rollertöltőjükkel, a csapattagok hárommillió forint támogatásban részesültek. A második helyezett a PiggyBanx csapat lett újgenerációs pénzügyi alkalmazásukkal, ők kétmillió forint támogatást kaptak. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a Solar DAO csapata állhatott fel megújulós befektetéseket ösztönző platformjuk ötletével, őket egymillió forinttal jutalmazták.

A június 2-i Happy Hours-ben Gerencsér Dorka, a Smart Future Lab Zrt. innovációs és startup szakértője beszélt a versenyről.

 

Kép


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió