Kiszáradhat-e a Balaton? – Hétfőn jön a Qubit Live #5 a Margitszigeten

Written by on 2022. 08. 31

A 2017-ben indult Qubit nem csak egy online magazin. Persze elsősorban az, ahol a gazdaság, a tudomány és a technológia világából olvashatjuk a legérdekesebb és naprakész cikkeket, tanulmányokat.  Ugyanakkor egy ideje már a személyes találkozások is szerepelnek az étlapon.

Folytatódnak a Qubit interaktív tudományos estjei, a Lájvok. A helyszín a Kristály Színtér, ami májusban nyitott meg a Margitszigeten. Az évek óta üresen álló, egykor szikvíz üzemként használt épület teljes megújulás után most már kulturális események helyszíneként működik tovább.

A Qubit jövő hétfői eseményén  a Balaton ökológiáját, gazdaságát, társadalmát és a tóval kapcsolatos legsúlyosabb problémákat vizsgálják meg vezető magyar kutatók és szakemberek segítségével.

Elfogyhat-e a víz a tóból, fenntartható-e a jelenlegi vízszintszabályozás? Mik lesznek a klímaváltozás helyi hatásai? Mi lesz a nádasokkal és a tó élővilágával? Mennyi betont bír még el a part? Lehet-e a Balaton tízmillió magyar tengere? Kiszámolható-e, hogy mennyit ér nekünk a tó? Ilyen kérdésekre keresik majd a választ. Lesz mellé zene Matisz Flóra Lili és Szakál Farkas Soma előadásában, nyitva lesz a  bár és a tudományos csevej is garantált.

 

A Happy Hours vendége:  Kövesvári Krisztián, a Qubit lapigazgatója

Adásban: 2022.08.31.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió