Kökény Eszter is a friss Junior Prima díjasok között!

Written by on 2021. 12. 15

Ismét a zeneművészet tíz legkiválóbb fiatal képviselőjét díjazta az MVM. A Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának kétmillió forinttal járó elismeréseit tizennegyedik alkalommal adták át november végén. Közel másfél évtizede díjazzák a legkiemelkedőbb harminc év alatti fiatal tehetségeket a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájában.

A kecskeméti születésű Kökény Eszter hatéves korában kezdett el hegedülni. 2010-ben felvételt nyert a Zeneakadémia Előkészítő Tagozatára. 2016-ban a zsűri neki ítélte oda a nagydíjat és két különdíjat a vilniusi hegedűversenyen, majd különdíjban részesült a Henryk Wieniawski Országos Hegedűversenyen Győrben, míg 2018 októberében ugyancsak második helyezést és különdíjat ért el a Zathureczky Ede Emlékversenyen Budapesten.

Szólistaként fellépett már a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, a Litván Nemzeti Filharmóniával, az Aarhus Ifjúsági Zenekarral és az Anima Musicae Kamarazenekarral is. 2020-ban Fischer Annie-ösztöndíjas lett, és megszerezte diplomáját a Zeneakadémián. Azóta a Zeneakadémia Doktori Iskolájának hallgatója.

A hegedűművész ma délután hallható a Happy Hours-ben!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió