Kommuna Lux koncert Győrben az Öt Templom Advent első hétvégéjén!

Written by on 2022. 11. 21

Berlin, Hamburg, Amsterdam után Győrben zárja európai turnéját az ukrán Kommuna Lux együttes, akik saját bevallásuk szerint „Odessa Gangsta Folk” stílusban jászák szülővárosuk Odessza klezmer zenei hagyományokra épülő dalait.

Az Öt Templom Advent fesztivál keretei között vasárnap az evangélikus Öregtemplomban tartandó koncertre érdemes messzebbről is elindulni, hiszen Magyarországon most ez az egyetlen lehetőség hallani a fergeteges együttes vidám, lendületes játékát!

A szervezők különleges hangulatot ígérnek: egy csipetnyi történelem és időtlen humor a tenger illatú levegőben, virtuóz játék, egyedi stílus: “Odessa Gangsta Folk” ami izgalmas keveréke a klezmernek és a népdaloknak a fellépő zenészek szülővárosából, egyenesen a Fekete tenger partjáról, a multikulturális kikötővárosból Odesszából.

Az Öt Templom Advent eseményei, a minden bizonnyal fergeteges kezdés után egészen karácsonyig tartanak Győr-Újvárosban, egy utca öt templomában. A szervezők mindenkit szeretettel, meghitt adventi hangulattal és remek programokkal várnak.

 

A Happy Hours vendége:  Borsa Kata, az Öt Templom fesztivál  programigazgatója 

Adásban: 2022.11.21.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió