Könyvtárátadások a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár hálózatában

Written by on 2021. 08. 09

Hamarosan két könyvtárat adnak át az olvasóknak! Elsőként a békásmegyeri lakosok örülhetnek, hiszen a Füst Milán utcában működő könyvtár augusztus 16-i átadását követően bővített és megújult terekkel, frissített könyvállománnyal várja újra olvasóit.

Kép: fszek.hu

A könyvtár egy 50 nm-es rendezvény-és kiállítóteremmel gazdagodott, valamint a legkisebbek részére mesesarok, a 14 év felettiek számára pedig olvasósarok áll rendelkezésre. A frissített, 28 ezres könyvállományában főként a legújabb gyermek- és ifjúsági irodalom, értékes kortárs- és szépirodalom, ismeretterjesztő kötetek, illetve népszerű szórakoztató irodalom található. A könyvtárba 35 féle folyóirat és 4 napilap jár, valamint DVD, CD, hangoskönyv és diafilm is kölcsönözhető.

Majd ezt követően, augusztus 30-án a VI. kerületben adják át legújabb háromszintes, közel 700 nm-es tagkönyvtárukat a Teréz krt. 2-4. szám alatt. A Körúti Könyvtár célja, hogy a hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett kulturális és közösségi találkozóhellyé is váljon. Ennek megfelelően a könyvtárban tanulótér, rendezvény- és kiállítóterem is kialakításra került.

A 26 ezres könyvállománnyal rendelkező Körúti Könyvtár kiemelt feladata a kortárs magyar és világirodalom gyűjtése. Jelentős részt képvisel még a szórakoztató irodalom is. Fontos szerepet játszik a szakkönyvi állomány bővítése, frissítése, főleg a társadalomtudomány, az idegennyelvi és útikönyvek, illetve helytörténeti munkák gyűjtése. A könyvtárba 47 féle folyóirat, 4 napilap és két idegennyelvi napilap jár és DVD, CD, hangoskönyv is kölcsönözhető.

A Happy Hours mai vendége Dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Péter Móni

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió