Kopp Mária öröksége előtt tisztelgett a KINCS emlékkonferenciája

Written by on 2022. 09. 26

Kopp Mária születésének 80., halálának 10. évfordulója alkalmából konferencián emlékezett meg névadója szellemi örökségéről a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS). Az eseményen bemutatták a magyarok lelki egészségét vizsgáló kutatás, a Hungarostudy 2021 eredményeit is.

Kopp Mária pszichiáterként évtizedeken át kutatta a magyarok lelki állapotát, és megalapította a Népesedési Kerekasztalt, amely javaslatokat fogalmazott meg a demográfiai kihívások megoldására

A Hungarostudy 1998 óta vizsgálja a magyarok lelkiállapotát, az első öt kutatás Kopp Mária vezetésével történt. A Hungarostudy 2021 a KINCS szakmai folyóiratában, a Kapocsban olvasható, valamint megtalálható az e-könyvtárban is, a https://konyvtar.koppmariaintezet.hu/?page_id=56&lang=hu oldalon.

A Kopp Mária és férje, Skrabski Árpád által írt, a mindennapokhoz útmutatóval szolgáló, Boldogságkeresés útjai és útvesztői című könyvet ötödik alkalommal adták ki, és ehhez kapcsolódóan pályázatot is indítanak. A pályázatra olyan szépirodalmi, tudományos írásokat várnak, amelyek kapcsolódnak a könyvhöz és a Hungarostudy témaköreihez. Jelentkezni április 3-ig lehet, a nyertesek között pedig 3 millió forintot osztanak ki, valamint a legjobb írásokat könyvben is tervezik megjelentetni.

https://www.koppmariaintezet.hu/hu/osszeshir/590-kopp-maria-oeroeksege-elott-tisztelgett-a-kincs-emlekkonferenciaja

 

A Happy Hours vendége: Fűrész Tünde , a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke 

Adásban: 2022.09.26.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió