Közeleg a Mesék Éjszakája

Written by on 2019. 06. 25

Ezen a héten szombaton, június 29-én, ismét összegyűlnek a meseterapeuták Budapesten és vidéki városokban, hogy délutántól késő éjszakáig meséljenek!

A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület idén is megrendezi a Mesék éjszakáját Budapesten és számos vidéki városban, sőt, külföldi városok bekapcsolódásával. Egy varázslatos délután és éjszaka, ami csak a meséké. Boldizsár Ildikó mesekutató és meseterapeuta támogatásával, tanítványai megszervezték tavaly az első Mesék Éjszakáját. Már akkor is nagyon sok gyerek és felnőtt kapcsolódott a programokhoz a Bartók Béla úton és a Gellérthegyen. Június utolsó szombatja idén is a meséké lesz, közös varázslat, amelyet a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület meseterapeutái teremtenek meg és mondják a meséket délutántól éjszakáig Budapesten, Győrben, Zalaegerszegen, Pápán, Szegeden, Ócsán, Gyulán, Kecskeméten, Debrecenben, Kaposváron, éééés most bekapcsolódik Brassó, Cambridge és London is. Londonban pl. a Regent’s Park Titkos Kertjében (St. John’s Lodge Garden) lesz egy mesés nyáresti piknik. Ide várnak mindenkit kedvenc meséjével, kedvenc ételével és italával. A londoni helyszínen (is) fontos, hogy a meséket nem felolvasni kell, hanem élőszóval, a mesemondás ősi hagyományának megfelelően szabadon kell elmesélni. Ha valaki nem akar mesélni, de szívesen meghallgat másokat, őt is szeretettel várják a terapeuták. Ha pedig valaki zenélni szeretne, annak mindenki nagyon örülni fog. A világ minden tájáról érkeznek majd a mesék, vidámak és szomorúak, elgondolkodtatók, könnyet csalogatók és megmosolyogtatók.

Budapesten a meseterapeuták elkezdik délután, mesélnek majd a gyerekeknek, szüleiknek, majd folyatják este a felnőtteknek, és csak mesélnek, mesélnek, egészen éjszakáig! Talán még csillagokat is mesélnek az égre…

Helyszínek a B32 Galéria és Kultúrér, a Gellérthegy: Mesék tisztása, Pagony könyvesbolt, Béla kávézó és étterem

A programra ingyenes, és nem kell regisztrálni, minden információ elérhető: www. https://metamorphoses.hu/ oldalon


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió