Kozma Orsi nem unatkozik a nyáron, a Cotton Club Singers és Barbra Straisand is műsoron lesz!

Written by on 2022. 07. 05

A Cotton Club Singers 15 év szünet után a Margitszigeti  Szabadtéri Színpadon éleszti fel  a legsikeresebb koncertshow-ját, az ABBA-JAZZ-t. Az estre jövő szerdán  kerül sor. Fellép a zenekar öt legmeghatározóbb énekese: Zsédenyi Adrienn, Kozma Orsolya, Szűcs Gabriella, Fehér Gábor és László Boldizsár. Nem csoda, hogy ez az est már most telt házas, de Orsi egy másik, nagyon különleges műsorra is készül augusztus végén a Müpa Fesztivál Színház színpadán.

Kozma Orsi színésznőnek készült, mielőtt elismert énekesnővé vált. Így magától értődő könnyedséggel bújik olyan előadók bőrébe, akiknek a pályáján szintén egyaránt fontos e kétféle színpadi létforma. Épp öt évvel ezelőtt mutatta be a Fesztivál Színházban Woody és a swing című produkcióját nagy sikerrel, most pedig az idén nyolcvanéves Barbra Streisand karakterét idézi meg, amiben saját zenekara mellett a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar és Szabó Kimmel Tamás színművész lesz segítségére.

Barbra Streisand kis jazzklubokban kezdte immár hetedik évtizede tartó páratlan karrierjét. Dolgozott Benny Goodman zenekarával és énekelt Miles Davis előtt a Village Vanguard apró pódiumán. Innen indult a világhír felé. „Énekes színésznő”, mondta magáról mindig, és bár többnyire elsőbbséget adott a színészi munkának, folyamatosan készített lemezeket. Popzenei sikerei mellett mindvégig megmaradt Leonard Bernstein, Michel Legrand és Stephen Sondheim dalai ihletett tolmácsolójának, és időről időre visszatért a jazz világába. Az utóbbi idők egyik legsikeresebb albumát Diana Krall zenei vezetésével és közreműködésével készítette, valamint újra fellépett a Village Vanguardban.

Kozma Orsit és muzsikustársai a nagy előadó repertoárját a jazz irányából közelítik meg. Az esten elhangzanak a legnagyobb slágerek és a korai ritkaságok éppúgy, mint a legendás partnerekkel előadott duettek – ezekben a sztárvendég, Szabó Kimmel Tamás működik közre. Streisand utánozhatatlan – éppen ezért nem is cél az utánzás: Kozma Orsi zenei egyéniségére szabva, saját értelmezésben tárja elénk a bámulatos énekesnő dalainak legjobbjait.

 

A Happy Hours vendége: Kozma Orsi énekesnő

Adásban: 2022. 07.05. 16:00

Műsorvezető: Jazzkovács László

 

 

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió