Légtisztító szájmaszkot tervez kiadni az LG

Written by on 2020. 09. 22

Egy közönséges szájmaszk viselése alapvetően nem befolyásolja az oxigénfelvételt, de ugyanazt az „elhasznált” levegőt beszívni nem túl kellemes érzés. A világ egyik vezető elektronikai vállalata, az LG hamarosan megoldást fog nyújtani a problémára.

Kép: LG

A PuriCare Wearable Air Purifier egy olyan szájmaszk lesz, amely biztosítani fogja, hogy a belélegzett levegő mindig friss legyen. A maszk azonban nem csak a levegőt tisztítja majd meg: a másik feladata az lesz, hogy a légzést ugyanolyan könnyűvé tegye, mint amikor maszk nélkül veszünk levegőt. A légzésérzékelője nyomon követi, hogy milyen időközönként veszünk levegőt és a három sebességes ventilátorok annak megfelelően állítják be a tempót: gyorsabban forognak, amikor a belélegzünk (hogy minél több levegő jusson a tüdőbe), majd kilégzésnél lelassulnak (hogy ne küzdjünk a ventilátorokkal minden alkalommal, amikor kifújjuk a levegőt).

A média szerint a tervezők „kiterjedt arcforma elemzéssel” fejlesztették ki a szájmaszkot, hogy azt órákig kényelmesen lehessen majd hordani anélkül, hogy a meg nem tisztított levegő a réseken át bejusson. Alacsony üzemmódban nyolc órát, magas üzemmódban két órát fog bírni töltésenként, bár az LG még nem részletezte a két beállítás közötti különbségeket. Miközben töltődik, ultraibolyás fénnyel fertőtleníti a saját felületét, így sosem kell majd azon aggódni, hogyan kéne azt folyamatosan fertőtleníteni. Természetesen a szűrőket majd cserélni kell, de elméletileg lesz egy alkalmazás, amely megmondja hogyan és mikor kell majd ezt megtenni.

Kép: LG

Hogy hol lesz elérhető az LG legújabb technológiájú szájmaszkja? Feltehetően online, de még sajnos nem mostanában. A vállalat valamikor az év végén tervezi kiadni a maszkot, addig azonban mindenkinek be kell érnie a bepárásodott szemüveggel és a meg nem tisztított levegővel.

Források: 1 2


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió