Legyen mindenkinek füzete és tolla a tanévkezdésre – tanszergyűjtést szervez a Westend

Written by on 2022. 08. 29

A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös tanszergyűjtést indított a Westend. A szeptember 17-ig tartó kampányban olyan tanuláshoz szükséges eszközöket várnak, mint az iskolatáska, tolltartó, füzetek, írószerek, de körzőre vagy hegyezőre is nagy szükség van. Az adományokat a Westend ReStore-ban gyűjtik, amit a segélyszervezet több fordulóban juttat el azokhoz a családokhoz, akiknek megoldhatatlan anyagi terhet jelent a gyermekek iskolába indítása.

Az iskolakezdés és a megfelelő tanszerek beszerzése minden évben komoly terhet jelent a szülőknek, különösen a nehéz helyzetben élő, többgyermekes családoknak.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 15 közoktatási intézményt tart fenn, általános iskoláiba szinte kizárólag halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek járnak. A karitatív szervezet talán legfontosabb küldetéseként azt szeretné elérni, hogy sorsukat ne a körülményeik határozzák meg.

A Westend életében stratégiai fontossággal bír a fenntarthatóság, aminek tavasz óta már helye is van a bevásárlóközpontban. Április 22-én, a Föld napján nyitották meg a ReStore-t, ami ugyanúgy szól az újrahasznosításról, mint a társadalmi felelősségvállalásról. A gyereknap alkalmából használt játékokat gyűjtöttek, most tanszeradományokkal szeretnék megkönnyíteni az iskolakezdést.

 

Vendég:  Pőcze Judit, a Westend marketingigazgatója

Adásban: 2022.08.29

Műsorvezető: Jazzkovács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió