Levelezőfüzet? Nem menő. Google Docs? Menő!

Written by on 2019. 03. 20

Hol van már a pad alatti élet, amikor cetliket, levelezőfüzeteket küldözgettünk egymásnak óra alatt? Hogy milyen nagy izgalommal vártuk a választ. A papírcetlik helyett ma már a Google Docs-ot használják a kamaszok óra alatti üzengetésre.

A Google Docs nem csak egy együttműködést elősegítő eszköz iskolai vagy munkahelyi feladatok elvégzésére, hanem a mai kamaszok órai üzeneteinek küldözgetésére használható applikáció.

Manapság már nem papírcetliket adogatnak egymásnak üzeneteikkel, hanem a Google Docs segítségével végzik ezt a tevékenységet, a tanárok tudomása nélkül, ugyanis a laptopok manapság már mindennapi eszközök órákon középiskolában, gimnáziumban.

A Google Docs élő chat funkcióját használják, ami sok tanár számára még ismeretlen applikáció. Olyan szolgáltatás is szerepel a Docs-ban, amiben kiemelhetnek bizonyos kifejezéseket, szavakat, amelyekre a diákok megjegyzéseket írhatnak. Ha egy tanár megoszt egy fájlt, a diákok lemásolják és üzengetnek a megjegyzések segítségével. Ha a tanár közeledik, csak egyetlen kattintás és eltűnnek az üzenetek.

 

Előfordul, hogy megosztott dokumentumokat is készítenek, amelyen az egész osztály tud üzenetet írni, még ha különböző termekben is vannak, más és más betűtípust használva arra, hogy jelezzék éppen ki írja az üzenetet. Az órák végeztével pedig csak törlik a fájlt és másnap készítenek egy újat.

A Google Docs titkos chat funkcióját már otthon is használhatják, amikor épp el vannak tiltva a telefonjuktól vagy a közösségi hálóktól a leckeírás idejére. A szülők csak úgy látják, mintha a gyermek az iskolai feladatian dolgozik, miközben a valóságban ő épp a barátaival beszélget.

A Google Docs-ban a felhasználók készíthetnek dokumentumokat, megoszthatják egymással munkáikat, online tárolhatják fájljaikat, és ezeket az alternatív megoldásokat a kamaszok kihasználták. Beépített nyelvtani ellenőrző is szerepel a szolgáltatásokban, ezért remélhetőleg legalább a helyes nyelvtant megtanulják az üzengetés közben.

Képek: Freepik/rawpixel

Forrás


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió