Líra Irodalmi Terasz a ZamJam-en

Written by on 2022. 07. 19

A ZamJam partnere, a Líra Könyv Zrt. erre a három napra Zamárdiba hívja szerzői színe-javát.

A Líra Irodalmi Terasz könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, közönségtalálkozóval, felolvasásokkal várja a vendégeket Zamárdiban is. Délutánonként ismert szerzők legfrissebb köteteivel beszélgetésekre invitálják  az irodalom szerelmeseit. Az irodalmi teraszon a programok mellett az érdeklődők megtalálhatják az elmúlt évek könyvújdonságait a helyszínre települő Líra könyvesbolt kínálatában.

Csütörtökön Kollár-Klemencz László  Öreg Banda című zenés irodalmi estje lesz, mely a szerző azonos című első regényét veszi alapul.  Gyerekkori emlékek, családi anekdoták, legendák, fikciók és dokumentumok adják a regény közegét.  Az Öreg Banda egyszerre család- és zeneregény, egyúttal pedig Újhartyán fiktív krónikája is. A könyv az író többgenerációs zenész családjának és a családja alkotta Öreg Bandának izgalmas, sokszínű életét kíséri végig az ezernyolcszázas évek közepétől.

Pénteken Dragomán György és Nyáry Krisztián irodalmi estje következik. Írók titkai, amikről nem szoktak beszélni.  Két sikeres író, két jó barát, akik a facebook-on is meghódították a közönséget írásaikkal.A két ismert, népszerű író most nyilvánosan, a színpadon beszélget egymással minden olyasmiről, ami érdekli őket: írásról, főzésről, ételekről, utazásról.

Szombaton pedig Szabó T. Annával beszélget Csepelyi Adrienn. Szabó T. Anna szeret játszani. Költőként, íróként a formával, ritmussal és műfajokkal, irodalmi esteken a versek és szövegek dallamával, elődök és kortársak megidézésével. Játékos és komoly lesz ez a beszélgetés is a nyári Balaton-parton Csepelyi Adriennel.

A Happy Hours vendége: Nyári Krisztián, a  Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója, író, irodalomtörténész  

Adásban: 2022. 07.19. 16:00

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió