Ma indul az Új Körút Hét, amikor a parkolóhelyek átalakulnak nappalivá!

Written by on 2022. 10. 07

Kipróbáljuk azt, hogy milyen az, ha a város nem csak a parkolásról szól: mától jövő csütörtökig tart Új körút Hét, amit a Kis Távolságok Városa Alapítvány szervez.

Az alapítvány a Budapest Brand Zrt.-vel és Budapest Főváros Önkormányzatával együttműködve valósítja meg a kezdeményezést.

A program arról, szól, hogy az Új körúton (vagyis a VI. kerületi Székely Mihály, a VII. kerületi Kazinczy és a VIII. kerületi Szentkirályi utcában) egy hétre összesen 10 parkolóhely funkciót vált és átalakul városi parkletté, ahol a késő délutáni, kora esti órákban koncertek lesznek.

De mi is az a parklet? A szó annyira új, hogy egyelőre nincs is magyar megfelelője. A dolog San Franciscóból indult bő másfél évtizeddel ezelőtt. A lényege, hogy a parkolóhelyet valami teljesen más módon vegyük igénybe, hasznosítsuk. A lényeg, hogy ne autót parkoljunk oda, hanem tegyünk ki kerti bútort, grillezzünk, készítsünk aszfaltrajzot, vagy éppen zenéljünk!

Az Új Körút Hét parkletjei most kényelmes székekkel, asztalokkal és növényekkel várnak minket, hogy olvasgassunk, beszélgessünk, kávézzunk. Vagyis egyszerűen csak próbáljuk ki, milyen az, amikor a város az emberekről szól! A parkletek a késő délutáni és kora esti órákra kb. 45-50 perces koncerteknek is helyet adnak.

Az Új Körút Héten többek között fellép a Litván Erika duó, Annie Lane, Hangácsi Márton, Móser Ádám, a Szeder trió és a a Giusto vonósötös is.

 

A Happy Hours vendége: Lajos Béla, a Kis Távolságok Városa Alapítvány kurátora

Adásban: 2022.10.07.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió