Ma jelent meg Harcsa Veronika és a Gyémánt Bálint Quartet új lemeze!

Written by on 2022. 09. 30

Az About Time című album lemezbemutató koncertje november 22-én lesz a Müpában.

Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint és az idő – ez a viszonyrendszer több szempontból rejt magában izgalmakat. A zene időben zajló művészet, a jó „time”, a karakteres ritmikai alap pedig a jazz lelke. Ennél szubjektívebben tekintve: a két művész élete különleges pillanathoz érkezett. Mestereik és a rájuk nagy hatást gyakorló zenészek még igencsak aktívak, a náluk fiatalabb generáció, amelyre talán ők hathatnak, érett, friss hanggal érkezik. Úgy érezték, itt az ideje mindezt megünnepelni!

A korong a német Jazzhaus Records kiadásában látott napvilágot.

https://www.mupa.hu/program/vilagzene-jazz-konnyuzene/harcsa-veronika-gyemant-balint-quartet-about-time-2022-11-22_20-00-bbnh

“Egyrészt az időről, az aktuális életszakaszainkról mesélünk, másrészt pedig ‘eljött az ideje’ bizonyos dolgoknak. Ezalatt egyfajta társadalmi felelősségvállalást értünk, a kiállás fontosságát. Nem akarjuk szájba rágni, hogy mi mellett, és végképp nem bűntudatot akarunk kelteni, inkább azt akarjuk nyomatékosítani, hogy a dalaink nem csak szórakoztatni hivatottak, hanem az értékrendünket is képviselniük kell. Ezalatt a szolidaritást értem, hogy kezdjünk el végre közösségként gondolkodni!”

 

A Happy Hours vendége: Harcsa Veronika énekesnő

Adásban: 2022.09.30.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió