Ma kezdődik Budapest legújabb kisfesztiválja: a Reflektor

Written by on 2022. 07. 14

 

A Reflektor Fesztiválon három napon át, négy helyszínen, délutántól hajnalig zajlanak majd a legjobb koncertek, az erzsébet téri Akvárium Klubban. Érkezik a Temples, Son Lux, Nightmares On Wax, Seafret, Squid, Porridge Radio, Mother’s Cake, Whispering Sons, Crows, Oscar Jerome, Moses Boyd, Darkstar, Joel Culpepper és még sokan mások.

A Reflektor missziója, hogy olyan nemzetközi fellépőket mutasson be a három nap alatt, akik tőlünk nyugatabbra rendszeres fesztiválszereplők, de itthon csak ritkán vagy egyáltalán nem láthattuk őket élőben. Sokan csak a headlinerek miatt váltanak jegyet a nagyobb fesztiválokra, és véletlenül találják magukat kisebb, de szuper koncerteken, mások pedig direkt a plakátok alsó sorai miatt mennek ki egy-egy napra bulizni. A Reflektor ezt a két tábort hozza össze egy fesztiválon, ahol a középpontban a zene áll, és a látogatók délutántól hajnalig hallgathatják az ismert és a feltörekvő előadók koncertjeit. A kisfesztivál a műfaji keretek széles palettájából válogat, úgyhogy a fellépők között találunk fülbemászó pszichedelikus popot, slágeres posztpunkot, jazzes lo-fi hiphopot és kísérleti elektronikát is.

Hazánkat többek között a külföldön egyre népszerűbb jazzes hiphop trió, a Jazzbois képviseli, de itt lesz Makó Dávid is, aki a Devil’s Trade nevű szóló projektjével a kultikus francia Season of Mist kiadónál hozta ki legutóbbi lemezét. Az újabban posztrock felé nyúló iamyank szólóban zenél majd, akárcsak a dekonstruált elektronikában utazó Superflake.

 

A Happy Hours vendége:  Remetei-Filep Ákos fesztiválszervező

Adásban: 2022. 07.14. 16:00

Műsorvezető: Jazzkovács László

 

 

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió