Ma van a költészet napja!

Written by on 2020. 04. 11

Április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját. A színes programokból szerencsére egész évben bőven válogathatunk, de ezen a napon az irodalmi kezdeményezések és kulturális események általában a költészetet állítják a középpontba.

A színházak színpadán, a múzeumokban és művészeti központokban minden évben egymást érik a programok ezen a napon, idén azonban a magyar költészet napja is a virtuális térbe költözött. 

Számos izgalmas program vár ránk online is. Az Örkény Színház elindítja VERS CSAK NEKED akcióját, ami során – regisztráció után – a társulat egyik tagja egy előre maghatározott időpontban keresi meg a jelentkezőt, hogy személyesen szavaljon el egy verset. A Vígszínház idén is megünnepli ezt a napot: a társulat tagjai korábban beküldött verseket adnak elő, amit a színház Facebook oldalán közvetítenek.
A Magyar Versmondók Egyesülete egy egész napos online programot hirdetett a költészet napjára, ezen a napon mintegy száz külföldön élő magyar mond majd verset a Facebookon.

Mi Marcus Amaker költő, grafikus izgalmas előadását ajánljuk ezen a napon. Quentin E. Baxter, Grammy-jelölt dobossal életre keltett projektje, különleges egyvelege a költészet és zene találkozásának. A vers ritmusa és a dob lüktetése érdekes hangzást eredményez.

Marcus Amaker és Quentin Baxter előadása a TEDxCharleston eseményen:

 

Kép

Tagged as

90.9 Jazzy

Jazzy Rádió