MagánZoo: nagy bajban a hazai magánállatkertek

Written by on 2021. 03. 03

A hazai állatkertek 2020. november 11. óta ismét zárva vannak. A látogatók elmaradása miatt kieső bevételek mindenhonnan hiányoznak, azonban a magánalapítású, üzleti vállalkozásként működő kisebb állatkerteket még nehezebb helyzetbe kerültek.

Most úgy tűnik, rendkívüli támogatást kaphatnak a magánalapítású állatkertek is. A Magyar Állatkertek Szövetsége által megfogalmazott cél, hogy ne kizárólag a Magánállatkertek Szövetségének tagjai, hanem mindazok a törvényes engedélyek birtokában működő magánalapítású állatkertek, vadasparkok pályázhassanak az anyagi segítségre, amelyeknek már az állatok életben tartásához szükséges alapvető takarmányok beszerzése is gondot jelent. De addig is hogyan tovább?

Hogy hogyan is működik egy ilyen vállalkozás, milyen nehézségekkel néznek most szembe, arról Tóth Tibort kérdezzük a mai Happy Hours-ben. Az általa Felsőlajoson alapított Magán Zoo-ban a fő látványosságot a gyönyörű nagymacskák jelentik, de rajtuk kívül is nagyon sok állatuk van, akiket el kell látni. Budapestről és az agglomerációból is rengetegen látogatnak el hozzájuk, hogy élvezzék a 20 hektáros, erdős parkot. Már amikor lehet.

Részletek: MagánZoo Facebook

 

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió