MAGYAR SÖR, BOR ÉS PÁLINKA A TRAVEL CHANNEL ÚJ EPIZÓDJÁBAN

Written by on 2015. 12. 01

Meg lehet ismerni egy országot az italain keresztül? Hát persze! Erre vállalkozott a Travel Channel műsorvezetője, aki tavaly Magyarországon forgatott, hogy hazánk jellegzetes italain keresztül bemutassa országunk kultúráját, történelmét is az itt élők mentalitását. A Piás Utazó műsor március 31-én látható magyar epizódjában Jack Maxwell bostoni színész (akit többek közt  a „24” és a „Lost” sorozatokban is láthattunk), kellő humorral áll a feladat elé.
A Memento Parkban a szovjet emlékművek árnyékában legurít egy sört, majd a budapesti romkocsmákban ízlelgeti a kézműves söröket és a helyi jellegzetes röviditalokat, de egy híres étterembe is beugrik egy Pusztakoktélra. Az unicum receptje nem hagyja nyugodni így minden sármját bevetve megpróbálja kideríteni a titkos összetevőket, ami majdnem sikerül is neki. Persze a kalandnak itt nincs vége, ezután betekintést nyerhetünk olyan magyar települések mindennapjaiba is, ahol közülünk is kevesen jártak. Jack ellátogat Paszabra a Parno Graszt roma népi zenekar falujába, hogy aztán megdöbbenve nézze- és kóstolja – a denaturált szesz és petróleum sajátos keverékét. Útja kakashere-pörkölttel és egri bikavérrel végződik, az epizódot pedig áthatja Jack mindent felülmúló kíváncsisága, a számtalan pálinka és a vendégszerető magyarok közreműködése.
A Magyarországon forgatott epizód március 31-én csütörtökön lesz látható a Travel Channelen, majd április 2-án az ismétlés. Az epizód összesen 74 országba, 22 nyelven jut el, így rengetegen kedvet kaphatnak, hogy személyesen is megtapasztalják meg a magyar virtust.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió