Magyar Zene Háza – Happy Hours

Written by on 2020. 09. 24

A 👉Happy Hours👈 és Jazzkovács László mai első vendége Batta András, a Magyar Zene Háza vezetője!

View this post on Instagram

🎻Elkészült a Magyar Zene Háza különleges tetőszerkezete, mely épület egyedi, organikus formavilágával Budapest egyik új és turisztikai vonzerejét jelentősen növelő jelképe lesz. A játékos hullámzással vastagodó, majd elvékonyodó tetőzet a városligeti lombkorona szint alatt marad, így a ház harmonikusan beleolvad a természetbe. 🏡A Magyar Zene Háza különleges, összetéveszthetetlen látványa mögött Magyarországon eddig nem látott tervezői és mérnöki megoldások sorozata húzódik meg. A tetőzetében szinte nincs két párhuzamos elem, nincs derékszög, minden egyedi, felületét közel 100 egyedi tervezésű lyuk töri át, melyek a ligeti fák átbújnak, de ezekben a résekben helyezték el a ház innovatív megoldásai egyikét is: innen indulnak az úgynevezett fénykutak, melyek egészen a legalsó szintekig vezetik be a fényt, segítve a belső terek megvilágítását és különleges atmoszféra megteremtését. 🏗A felső szint elkészültével párhuzamosan a Magyar Zene Háza szerkezetkész állapotba került, az épület kivitelezése jó ütemben halad előre, folytatódik a ház monumentális üvegtáblákból álló, „láthatatlan falának” építése. 👷‍♂️Az elbontott egykori Hungexpo irodaépületek helyén épülő, a világ egyik leginnovatívabb építészeként számontartott, japán Sou Fujimoto által tervezett Magyar Zene Háza egy világszerte egyedülálló tartalmú, zenei beavató intézményként 2021 végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

A post shared by Magyar Zene Háza (@magyarzenehaza) on

A „világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése” díjat nyerte el a Magyar Zene Háza a világ egyik legrangosabb zenei-szakmai találkozójának megmérettetésén, az amerikai Music Cities Awardson. A különleges épületet tíztagú zsűri választotta be a legjobb háromba egyedüli európaiként, ahol két egyesült államokbeli fejlesztést megelőzve hozta el a fődíjat.

A Magyar Zene Háza a japán sztárépítész Sou Fujimoto különleges építészeti víziójának, és a Batta András vezette csapat tartalmi koncepciójának különleges ötvözete az elismert szakemberekből álló zsűri elismerését is kivívta. A zsűri minden esetben vizsgálta a projekttervezést, a minőséget, az innovációt, az egyediséget és a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget.

A Music Cities Awards győzteseit tegnap az esti órákban hirdették ki egy – a vírusvédelmi intézkedések miatt – virtuális díjátadón. A díjak több, mint egy évtizedes múltra tekintenek vissza: a kezdeményezés célja a városok gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődését elősegíteni a zene révén.

Kezdés: 16:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Forrás, további információ: ligetbudapest.hu; zenehaza.com


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió