Mammal Photographer of the Year 2020 nyertesei

Written by on 2020. 03. 13

A kíváncsi róka, a pózoló fóka és a guruló mezei nyúl mind díjat nyertek a Mammal Photographer of the Year 2020 (Az Év Emlősfotósa 2020) amatőr fotósversenyen.

Az első helyért járó díjat Robert Cox amatőr londoni fotós nyerte el “Foxhall Zafira” című képével.

Mammal Society / Roger Cox

A kép címét onnan kapta, hogy a merész róka egy Vauxhall autó szélvédőjére ugrott rá. Roger szerint az állat gyakran ráugrik az autók tetejére, hogy fákról leesett vadcseresznyéket találjon. “Akkor készítettem ezt a képet… amikor ráugrott az autómra, hogy megvizsgálja, vajon van-e valami a tetején, ami érdekelheti, ahogy már láttam tőle néhányszor” – mondta a fődíjat elnyerő kép készítője.

Kate MacRae guruló nyusziról készült lenyűgöző képe vitte el a második helyet.

Mammal Society / Kate MacRae

Kate, aki Skóciában készítette a képet, ezt mondta róla: “(A nyuszi) előttem sétált a mély hóban, majd megállt egy pillanatra, és amikor kattintottam, elkezdett gurulni! Gyakran arra használják a havat, hogy megtisztítsák a bundájukat…”

Az alábbi, delfinről készült kép az “Elusive Mammal” kategóriájában nyerte el a fődíjat. A díjat azoknak a fotósoknak hozták létre, akiknek olyan ritka pillanatokat sikerül megörökíteniük, amelyeket nagyon nehéz lefényképezni.

Mammal Society / Dan Lettice

Dan Lettice Írország partjainál készítette ezt a képet. Az egyik zsűri ezt mondta a képről: “Ilyen tiszta képet készíteni egy víz felett lévő delfinről nem könnyű. A “Breaching Common Dolphin” olyan, mintha a levegő közepén, a hullámok fölött úszna. Fantasztikus kép, amely egy ritka szempontból mutatja be ezt a gyönyörű fajt.

A verseny legjópofább képe egyértelműen Philip Ryan fotója, amely megnyerte a “Mammal Comedian Award”-ot. A díjat a legviccesebb emlős állatról készült kép nyerhette el.

Mammal Society / Philip Ryan

Ennek a kategóriának a győztesét a közönség döntötte el. Az embereknek négy kép közül kellett választaniuk, és 57%-uk Philip képét találta a legviccesebbnek.

Források: 1 2


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió