Margó Irodalmi Fesztivál – Happy Hours

Written by on 2020. 10. 14

A Várkert Bazár négy napra ismét az irodalom központja lesz az őszi Margó Irodalmi Fesztivál jóvoltából. Csütörtöktől vasárnapig az olvasók megismerhetik a hazai és a világirodalom legjavát, és kedvükre válogathatnak a legújabb kötetek közül.

margofeszt.hu

Az eseményen – mint minden évben – részt vesz az idén 70 éves Móra Kiadó is. A Margón vehetik az olvasók először kézbe Janikovszky Éva új kötetét. Nem elírás, az ikonikus írónő hagyatékában több napló található, Janikovszky Éva szegedi kamasz és fiatal felnőtt éveiből. A könyvben számos, eddig nem publikált családi fotó is helyet kapott.

A kötet különlegessége nemcsak az, hogy bepillantást enged Janikovszky Éva fiatalkorába, hanem az is, hogy egy már ekkor kiemelkedő tehetségű mesélő szemszögéből követhetjük figyelemmel a második világháború hétköznapjait. Janikovszky Éva: Naplóm, 1938–1944 című könyv bemutatója szombat kora délután lesz a Várkert Bazár Kisszínpadán, ahol a szerző fiával, Janikovszky Jánossal és a naplókat feldolgozó újságíróval, Dési Jánossal beszélget a kötet szerkesztője, Dóka Péter.

A Happy Hours és Jazzkovács László mai telefonos vendége Várfalvy Emőkea Móra Kiadó kommunikációs munkatársa!

Kezdés: 16:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Források, további információ: margofeszt.hu Facebook

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió