Márkamonitor: Greenwashing a magyar piacon

Written by on 2021. 11. 17

A Márkamonitor mai vendége Fazekas Ildikó, az Önszabályozó Reklámtestület igazgatója és Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke.

Az Önszabályozó Reklámtestületet és a Gazdasági Versenyhivatalt idén egy közös ügy, a greenwashing, azaz a zöldre festés elleni fellépés hozta össze. Megbeszéljük, hogyan tűnt fel a greenwashing jelensége. Hol kezdtek el foglalkozni vele először, és mikor jelent meg a magyar piacon. Mit jelent a márkánk védelme szempontjából? Milyen fogyasztói igény áll mögötte?

Mit tesz a greenwashinggal összefüggésben a nem korrekt tájékoztatás ellen a GVH? Milyen tipikus hibák jelennek meg a márkák kommunikációjában: környezetbarát zöld állítások, negatív aspektusok elhallgatása, megbízhatatlan tanúsítványok, „beszélj másról” típusú viselkedés… Hogyan jelenik meg a greenwashing termékszinten és iparági szinten. És persze, ha korrektül akarunk kommunikálni: hol érhető el a GVH zöldmarketing tájékoztatója?

Mit tegyen, aki nem akar hibázni és büntetést kapni a hatóságtól vagy a fogyasztóktól? Kiderül a ma esti Márkamonitorból!

Kezdés: 19:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Szakács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió