Márkamonitor: Hogyan védjük a márkánkat?

Written by on 2021. 11. 03

A Márkamonitor mai vendége Lantos Mihály, a Danubia Szabadalmi és Jogi Iroda ügyvezető-helyettese, európai és magyar szabadalmi ügyvivő, partner, okl. villamosmérnök, mérnök-közgazdász. Beszélgetésünk tárgy pedig az, hogyan védjük márkánkat, illetve ennek jogi leképezését, a védjegyünket a visszaélésektől.

Lantos Mihály

Logó, arculat, brand, márka – ezeknek a kifejezéseknek a jelentése igen közel áll egymáshoz. Mindenekelőtt tehát azt tisztázzuk, mi az a védjegy. Hogyan lehet védjegyet szerezni? Miben különbözik a hazai védjegy, az EU védjegy, a nemzetközi védjegy? Mit kockáztatunk, ha nem szerzünk védjegyoltalmat?

Mit lehet és mit nem lehet védjegyeztetni? Mik azok az áruosztályok? Nemzeti és európai védjegy van – de miért nincs világvédjegy? Milyen eljárást kell lefolytatni, ha védjegyoltalmat akarunk szerezni, melyek ennek a konkrét lépései? Mire figyeljünk különösen, mit lehet elrontani? Mi az a védjegybitorlás, hogyan léphetünk fel ellene?

Mit hoz a jövő a védjegyoltalom területén? Vannak változások a jogi területen vagy a gyakorlati alkalmazásban? Kiderül a ma esti Márkamonitorban!

Kezdés: 19:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Szakács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió