Márkamonitor vendége Zsigó Zsolt

Written by on 2022. 07. 13

Zsigó Zsolt a mai Debreceni Egyetem (egyik) elődjén, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerzett matematika-fizika szakos tanári diplomát, majd informatikus végzettséget, később fizika szakvizsgát is tett. Több mint harminc éve tanít a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Technikumban. Közben a Sulinet fizika rovatvezetője is volt, számítógéppel támogatott fizika kísérleteket végzett, alkotópedagógiával foglalkozott a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben, az IVSZ-től pedig Gyurós Tibor díjat kapott mint a digitális oktatás nagykövete. Idén júniusban a Bánkirobot csapatával a Vodafone Digitális Díj Inkubációs különdíját nyerte el.

A tanári pálya nehézségeiről sokat hallunk mostanában. Én inkább arról kérdezem, miért jó tanítani? Mi tartotta ugyanabban az iskolában több mint harminc évig? Mivel foglalkozik egy pedagógus így nyár derekán?
Utána beszélünk a Bánkirobot projektről. Mikor kezdődött, hogy alakult a projekt íve az elmúlt másfél évtizedben, hogyan jutott el a diákjaival a nagy nemzetközi versenyekre, Tajvanra, Tunéziába, Törökországba?
Beszélgetünk egyéb sikereiről is: miként nyerte el a digitális oktatás nagykövete címet, mit jelent neki és a diákjainak az Ifjúsági Innovációs Verseny, a Kutató Diákok Országos Szövetsége és más tevékenységek?
Végül kitérünk arra is, mit hoz neki és csapatának az ősz, milyen új projekteken dolgoznak, mit épít legközelebb a Bánkirobot.

 

Kezdés: 19:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Szakács László

&


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió