Második alkalommal rendezik meg az „Ügyvédek a Közjóért – Pro Bono nap”-ot Budapesten

Written by on 2021. 10. 20

Bárki ingyenesen juthat jogi segítséghez Budapesten, a 2019 után második alkalommal megrendezésre kerülő Pro Bono nap során. A Pro Bono latin kifejezés, önként vállalt, ingyenesen végzett szakmai tevékenységet jelent, amelyet az ügyvédi hivatásrend tagjai, ha nem is intézményesült formában, de napi szinten végeznek.

A Budapesti Ügyvédi Kamara épületében, illetve ügyvédi irodák székhelyein, sőt online formában is van mód az ingyenes jogi segítségnyújtásban részt venni jövő hétfőn 8 és 16 óra között. Az esemény előzetes regisztrációhozó kötött, melynek során néhány alap adat megadásával a jogterület kiválasztását követően, konzultációs időpont foglalására van lehetőség. Az eseményre jelentkezett 140 budapesti ügyvéd az egy nap alatt körülbelül 800 olyan jogkereső számára tud jogi tanácsadást végezni, akinek valamely oknál fogva nem biztosított a jogi képviselete egy per során, illetve olyan jogvitája van, vagy jogi kérdésben bizonytalan, amelyben támasza lehet egy szakmai vélemény, iránymutatás.

A társadalmi célú kezdeményezést a Budapesti Ügyvédi Kamara hívta életre a Nemzetközi Pro Bono hét apropóján 2019-ben, és a példát további területi kamarák is követték azóta.

Egy ügyre 20 percet biztosít a kamara a regisztráló számára, hogy felvázolja ügyét és az adott jogterületre szakosodott ügyvédtől iránymutatást, illetve az egyszerűen, helyben megválaszolható kérdéseire választ kapjon. Természetesen az összetett ügyek hosszabb munkafolyamatot igényelnek, de a konzultáció során erről is részletes tájékoztatást kapnak a tanácsadásra jelentkezők.

A Happy Hours mai vendége Dr. Tóth M. Gábor, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: bpugyvedikamara.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió