Mától a mozikban Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmje

Written by on 2021. 09. 09

A hazai díszbemutató kedden volt a Toldiban, mától országosan 31 moziban vetítik a rendező első nagyjátékfilmjét. Ugyanakkor már több rangos fesztiválon is szerepelt az alkotás, többek között a goai Indiai Nemzetközi Filmfesztiválon, valamint a Szófiai Nemzetközi Filmfesztiválon is.

A Hasadék egy apa-fiú történet, a magashegyi tájakon játszódó dráma a balladák hangulatát idézi meg. Egy erdélyi származású magyar orvos az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a Máramarosi-havasok hegyei közé, szülőfalujába. Hazatérése során találkozik a tizenhét éve nem látott kamasz fiával, és rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz.

Krasznahorkai Balázs filmje a családi kötődés erejéről és ellentmondásosságáról, a bűn és bűnhődés végzetszerűségéről, az újrakezdés és megváltás lehetőségéről tesz fel kérdéseket. A főszereplő Molnár Levente mellett a filmben Babai Dénes, Kovács Lajos, Orbán Levente, Lovas Rozi, valamint más magyarországi és határon túli színészek is láthatóak. A történetről, a megvalósítás és a forgatás nehézségeiről és az első nagyjátékfilm izgalmáról is beszél ma a rendező a Happy Hours-ben!

 

Kezdés: 17:35

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek, kép: imdb.comport.hu

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió