Mautner Zsófi érkezik a 90.9 Jazzy legújabb gasztroshowjába

Written by on 2021. 12. 11

Ami egy konyhában megtörténhet, nálunk meg is történik! Gasztro szerelem – első hallásra: mert egy jó ételnek zenéje van.

Hogy egy férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út? Ezt már legalább tízezer éve tudjuk. De mi van a hölgyekkel? Erre is jön a válasz! Budapest legújabb rádiós gasztroshowja jó ízekre és ízlésre hangolva a vasárnap délelőttökön, konyhakészen.

A fenntartható gasztronómia az a fajta gondolkodásmód és gyakorlat, amikor odafigyelnek az alapanyag beszerzésére, a hozzávalókra, a termesztési, tenyésztési módokra. Mindig érdemes átgondolni főzés során, hogy az esetleges élelmiszer-hulladékból mi mindent lehetne készíteni: a csontokból tökéletes alaplé vagy mártás készülhet, a zöldfűszerek szára mehet szószokba, salátákba, de még a gyümölcs- és zöldséghéj is felhasználható, ha kreatívan – és tudatosan – nyúlunk az alapanyagokhoz.

A Gasztro portré rovat vendége: Mautner Zsófia magyar szakács, közgazdász, gasztroblogger, műsorvezető. Blogja a Chili & Vanília. Mostanában úgy mutatkozik be, mint Mautner Zsófi, főzőnő.

“Olyan sokféle tevékenységet végzek, hogy nehéz ezekre egy címkét kitalálni. Sokszor szükség van egy titulusra, oda kell írni egy interjúhoz, felvételhez. A gasztroblogger is igaz rám, de ez már nem igazán fedi le azt, amit csinálok – mondja.

Egy isteni ünnepi leves nélkül nem teljes a karácsonyi menü, a kínálat pedig mérhetetlenül nagy – újítsunk, változtassunk, vagy főzzük kedvencünket idén új recept szerint! Az előétel csodálatosan előkészíti a gyomrot és az ízlelőbimbókat a karácsonyi lakomára. Részletekkel érkezünk vasárnap reggel!

Kezdés: vasárnap, 10:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezetők: Szerémi Nóra & Czigléczky Tibor

Kép: noklapja.p3k.hu

A műsor már visszahallgatható ITT, a műsor receptjei pedig lejjebb olvashatóak:

Karácsonyi előétel: Gravlax

Egy szép nagyobb darab lazac szeletet berakok egy üvegedénybe bekenem sóval, borssal, cukorral, kaporral, a tetejére céklát reszelek, majd ráöntök egy kis vodkát is (elhagyható), berakom a hűtőbe másnap vagy harmadnap kiveszem, lemosom, és fogyasztható is. A céklától szép átmenetes színe lesz az ételnek. Vajas pirítóssal kiváló.

Karácsonyi leves: Fokhagymakrémleves

Egy nagycsokornyi fokhagymát megfogok, levágom a tetejüket és 160 fokos sütőben addig sütöm, amíg, olyan puha nem lesz, hogy ki tudom nyomni a héjából. sütésnél egy pici cukorral megszórom, úgy szépen, karamellizálódik. Felöntöm pici leves alappal, és tejszínnel összeturmixolom. A világ legegyszerűbb levese, de isteni.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió